Vaststellen disfunctionele gedachten over slaapproblemen bij chronische pijn

Marjolein Streur, Peter van Burken (red.), ‘Vaststellen disfunctionele gedachten over slaapproblemen bij chronische pijn’, https://www.psychfysio.nl/vaststellen-disfunctionele-gedachten-over-slaapproblemen-bij-chronische-pijn/, PsychFysio (bezocht op 1 november 2016).

PBAS

De PBAS is een vragenlijst met 10 items over de overtuigingen over het verband tussen pijn en slaap. (…) Fysiotherapeuten die werken met patiënten met chronische pijn doen er goed aan te vragen naar slaapprobleem. Slaapproblemen kunnen de chronisch pijn verergeren of onderhouden.

Bron

Afolalu, E.F., Moore, C., Ramlee, F., Goodchild, C.E., Tang, N.K.(2016). Development of the Pain-Related Beliefs and Attitudes about Sleep (PBAS) Scale for the Assessment and Treatment of Insomnia Comorbid with Chronic Pain. J Clin Sleep Med. Sep 15;12(9):1269-77.Categorieën:Geen categorie