Menu Home

Ik miste een begrafenis, omdat ik niet weg kon komen bij de spiegel

Roxanne Vis, ‘Ik miste een begrafenis, omdat ik niet weg kon komen bij de spiegel’, http://www.rtlnieuws.nl/weekend-magazine/2016/weekend-magazine-editie-48-2016#2258496, RTL Nieuws, Weekend Magazine Editie 48-2016 (bezocht: 9 december 2016).

1 op de 100

Sommige mensen zijn zó onzeker over hun uiterlijk, dat hun leven erdoor wordt beheerst; zij lijden onder Body Dysmorphic Disorder. (…) Naar schatting lijdt 1 op de 100 Nederlanders aan BDD, maar bij mensen die de plastisch chirurg of cosmetisch arts bezoeken ligt dat aantal aanzienlijk hoger. Daar heeft 5 tot 15 procent van de patiënten een vorm van BDD. (…) Vooral in de cosmetische geneeskunde moet (…) meer worden gelet op BDD. (…) De ernst van het lijden moet erkend worden, en de patiënten moeten vervolgens gemotiveerd worden om zich te laten behandelen. (…) BDD komt ongeveer even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. (…) Bij mannen komt ook ‘muscle dysmorphia’ voor, een vorm van BDD die ook wel het ‘Adoniscomplex’ wordt genoemd.

Categorieën:Geen categorie

Stichting Hapsis Utrecht