Ik leefde supergezond, voelde me superkut

Rinskje Koelewijn, ‘Ik leefde supergezond, voelde me superkut’, https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/16/ik-leefde-supergezond-voelde-me-superkut-5819896-a1536840, nrc.nl (16 december 2016).

Collectieve trend

Bregje Hofstede schreef essays over haar eigen ervaring. (…) De burn-out is een collectieve trend die met individuele oplossingen wordt bestreden. Met yoga, een sabbatical, een wandelvakantie. (…) Een burn-out wordt omschreven als een mentale aandoening met mentale oorzaken. Stress, geldproblemen, relatieperikelen. Maar de ziekte uit zich via het lichaam. (…) We gebruiken ons lichaam zo economisch en nuttig mogelijk, maar plegen daarmee roofbouw op onszelf. (…) Het is niet zozeer fysieke uitputting die leidt tot een burn-out. Het is meer de voortdurende aanspraak die wij doen op ons hoofd.Categorieën:Geen categorie