Menu Home

Complimenten voor de fysiotherapeut die massage een plaats binnen zijn behandeling geeft

Drs. P. van Burken, ‘Complimenten voor de fysiotherapeut die massage een plaats binnen zijn behandeling geeft’, https://www.psychfysio.nl/complimenten-voor-de-fysiotherapeut-die-massage-een-plaats-binnen-zijn-behandeling-geeft/, PsychFysio (bezocht: 24 maart 2017)

Chronische pijn

Pijnmedicatie is niet inherent slecht, maar het wordt te veel gebruikt door onvoldoende begrip en zicht op andere behandelmogelijkheden, waaronder massage. (…) Ook al is de exacte werking van massage nog niet duidelijk de effecten lijken dat wel te zijn. Massage is niet een vervanging voor opiaten medicatie of andere interventies, maar een complementaire interventie. (…) Veel chronische pijn patiënten zitten belabberd in hun lichaam, en ook hun brein is ‘aangetast’ waardoor zelfregulatie moeilijker op te brengen is. In die zin is zorg, verlichting, bijtanken een belangrijk gegeven. Massage is dan niet slechts een ‘paracetamolletje’.

Bron

Buckenmaier, C., Cambron, J., Werner, R., Buckenmaier, P., Deery, C., Schwartz, J., & Whitridge, P. (2016). Massage Therapy for Pain-Call to Action. Pain Med. doi:10.1093/pm/pnw092

Categorieën:Geen categorie

Stichting Hapsis Utrecht