Dansante fysiotherapie en de kracht van niet-doelgerichte bewegingsimprovisatie

Drs. P. van Burken, ‘Dansante fysiotherapie en de kracht van niet-doelgerichte bewegingsimprovisatie’, https://www.psychfysio.nl/dansante-fysiotherapie-en-de-kracht-van-niet-doelgerichte-bewegingsimprovisatie/, PsychFysio (bezocht: 6 april 2017)

Stress vermindert

Tijdens dansant bewegen verbindt de patiënt zich met zichzelf en zijn creativiteit. (…) Bij danstherapie wordt meer het intern gegenereerd bewegen gestimuleerd, via improvisatie. (…) Binnen de fysiotherapie is er vooralsnog weinig aandacht voor niet-doelgerichte bewegingsimprovisaties. In die zin is fysiotherapie bijna altijd een vorm van doelgericht bewegen met geen tot weinig improvisatie. (…) Waargenomen stress vermindert significant meer in de niet-doelgerichte dansimprovisatie groep.Categorieën:Geen categorie