Lekker spelen

Dagmar van der Neut, ’Lekker spelen’, https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/lekker-spelen/, Psychologie Magazine, WPG Media (1 FEBRUARI 2010).

Gemoedstoestand

De mens is (…) de grootste speler van alle dieren. (…) Zo blijven we openstaan voor veranderingen. (…) Van spelen word je vrolijk en flexibel. (…) Spelen is mal, frivool en schijnbaar doelloos gedrag. (…) Spelen is een gemoedstoestand, niet per se een activiteit. (…) Een van de populairste theorieën over spelen stelt dat het ons voorbereidt op de rest van ons leven. (…) De meeste mensen hebben verschillende ‘speelpersoonlijkheden’ in zich, maar toch hebben ze vaak een dominante voorkeur voor een bepaald soort spel. (…) De laatste jaren stapelt zich het bewijs op voor het feit dat spelen essentieel is voor de groei en vorming van het brein. (…) Actief spelen leidt tot meer aanmaak van neurotrofine, dat de zenuwgroei bevordert, in twee hersengebieden. (…) Als die gebieden zich goed ontwikkelen, verbetert de vaardigheid in het omgaan met problemen.

Meer lezen

Stuart Brown, Play. How it shapes the brain, opens the imagination, and invigorates the soul, Penguin

Barbara Brannen, The gift of play. Why adult women stop playing and how to start again, IUniverseCategorieën:Geen categorie