Ruzies en huilbuien, dit doet een slaaptekort met je emoties

Anna Sonnemans, ‘Ruzies en huilbuien, dit doet een slaaptekort met je emoties’, https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/ruzies-en-huilbuien-dit-doet-een-slaaptekort-met-je-emoties, RTL Nieuws (30 mei 2017)

Emotionele centrum

Als je een nacht hebt doorgehaald, herken je moeilijker of een ander blij of verdrietig is. En dat kan weer invloed hebben op hoe je met die ander communiceert. (…) Als we emoties (…) goed herkennen, zijn we met een slaapgebrek niet altijd goed in staat om in te schatten hoe sterk die emotie is. (…) Mensen schatten woede te laag in. (…) Emoties zoals woede, angst, walging en verrassing herkennen we beter met een slaaptekort. Dergelijke emoties zouden we namelijk nodig hebben om te overleven. (…) Als je moe bent, werkt je emotionele centrum heel sterk, terwijl de rem daarop (…) verdwijnt.Categorieën:Geen categorie