Warm hart voor alternatieve geneeskunde

Wim van Hengel, ‘Warm hart voor alternatieve geneeskunde’, https://www.rd.nl/warm-hart-voor-alternatieve-geneeskunde-1.1404336, Reformatorisch Dagblad (29-05-2017)

Ander geluid

Er is sprake van een jacht op alternatieven. De aandacht in de media is vaak negatief. (…) Ik wil een ander geluid laten horen. (…) Er is aandacht voor de hele mens, lichaam en geest, het zogenoemde holisme. Een patiënt wordt niet opgedeeld in orgaansystemen. Er is tijd en aandacht. Patiënten worden individueel benaderd en niet volgens een behandelprotocol dat is afgestemd op de ‘gemiddelde patiënt’. En de behandelingen zijn over het geheel genomen veilig en betaalbaar. (…) Er is minder bewijs voor de effectiviteit van behandelingen in de reguliere geneeskunde dan nogal eens wordt gesteld.

Gegevens

De kracht van de alternatieven. Toine de Graaf; uitg. Ortho Communications & Science, Gendringen, 2016; ISBN 978 9076 161 136; 180 blz.Categorieën:Geen categorie