Menu Home

Dansen met dementerenden om behoefte aan fysiek contact te vervullen

Kiki Kolman, ‘Dansen met dementerenden om behoefte aan fysiek contact te vervullen’, https://www.trouw.nl/samenleving/huidhonger-wil-de-aanraking-terugbrengen-in-de-zorg~a13aad7e/, Trouw (7 juni 2017)

HuidHonger

Dansworkshops onder de noemer ‘HuidHonger’, met als doel de behoefte aan fysiek contact van mensen met dementie onder de aandacht te brengen. (…) HuidHonger: een onvervulde behoefte aan fysiek contact. Het is voor veel mensen met dementie een probleem. (…) Als ze dementeren, raken mensen geleidelijk in een isolement. (…) Aanraking in de zorg is broodnodig. (…) De tast is het meest primaire gevoel dat mensen hebben. Dat blijft altijd bij je, ook als je dementeert.

Categorieën:Geen categorie

Stichting Hapsis Utrecht