Menu Home

Depressief?

MARIEKE BUIJS, ‘Depressief?’, https://blendle.com/i/ad/depressief/bnl-adn-20170610-8224640, AD (10 juni 2017)

Gedragstherapie

Vaak hangt het ontwikkelen van een depressie samen met de manier waarop je in elkaar steekt. Mensen met een piekerachtige stijl van denken, bijvoorbeeld, zijn kwetsbaar voor het ontwikkelen van een depressie en die kwetsbaarheid houden ze ook na herstel. (…) Inzicht in het tienjarig ziekteverloop maakt duidelijk hoeveel last patiënten op de lange termijn blijven houden van hun klachten. (…) De groep die (…) gedragstherapie had ontvangen, leek iets beter af te zijn dan de andere groepen. Dat beeld komt ook naar voren uit eerdere studies naar de effectiviteit op de langere termijn van die therapie, dus dat biedt aanknopingspunten. (…) Therapie werkt anders, dan leer je iets dat je kunt blijven toepassen na de behandeling. Het heeft daarom de potentie om mensen op de lange termijn te helpen.


Categorieën:Geen categorie

Stichting Hapsis Utrecht