Holistisch huisarts legt uit: wat te doen als je lijf ‘nee’ zegt …

Juriaan Galavazi, ‘Holistisch huisarts legt uit: wat te doen als je lijf ‘nee’ zegt …’, http://holistik.nl/als-lijf-nee-zegt/, Holistik (02.01.2018)

Totale plaatje

Jouw lijf heeft het totale plaatje, daar waar je hoofd een beperkt overzicht heeft. Ze laat je voelen wat werkelijk goed is voor jou, en wat schadelijk is. (…) We zijn echter zo getraind om ons hoofd te gebruiken. Aangeleerd dat de wijsheid in ons hoofd zit. (…) Je lijf geeft exact aan welke richting je op mag gaan. Jouw lijf als perfecte thermometer. Maar wat doen wij? We worden geconfronteerd met een klacht en willen daar zo snel mogelijk vanaf om ons pad weer te kunnen vervolgen. Ons niet realiserende dat dat juist het pad is dat ons ziek maakt.Categorieën:Geen categorie