Waarom je volgens de Chinese filosofen beter niet kan zoeken naar wie je bent

Michael Puett, ‘Waarom je volgens de Chinese filosofen beter niet kan zoeken naar wie je bent’, https://www.brainwash.nl/bijdrage/waarom-je-volgens-de-chinese-filosofen-beter-niet-kan-zoeken-naar-wie-je-bent, brainwash – podium voor verrassende ideeën (juli 2017)

Beperkingen laten varen

Door je te richten op waar je goed in bent en waar je van houdt, en zodoende je talenten en interesses te honoreren, ben je tegelijkertijd ook bezig met iets anders: jezelf trainen om je niet bezig te houden met zaken die je in andere, onbedoelde richtingen leiden. (…) Het gaat erom dat je constant oefent om jezelf bezig te houden met allerlei zaken die je ertoe dwingen om de beperkingen te laten varen die horen bij het leven als een individuele, authentieke zelf. Je geeft jezelf de mogelijkheid om te leven in een reeks uitbraken: uitbraken uit je ware gevoelens, je ware interesses, je ware talenten. (…) Probeer niet te zoeken naar wie je bent, en als je dit toch doet, plaats je ontdekkingen dan niet op een voetstuk. Kies in plaats van zelfacceptatie voor zelfontwikkeling.Categorieën:Geen categorie