Een burn-out is helaas hip

Danja Koeleman, ‘Een burn-out is helaas hip’, https://www.nu.nl/weekend/5081666/een-burn-out-helaas-hip.html, NU.nl, Sanoma Digital The Netherlands B.V. (12-01-18)

Bezieling, passie en emotie

Met name onder jongeren is een burn-out een veelvoorkomend verschijnsel, onder ouderen is een burn-out volgens Mooy juist een taboe. (…) Basale zaken als rust, reinheid en regelmaat zijn door jongeren steeds moeilijker te realiseren. (…) Anders dan de oudere generatie staan jongeren continu ‘aan’. (…) Een lichaam kan zich niet in korte tijd aanpassen aan de grote hoeveelheid prikkels die we te verwerken krijgen. (…) Een burn-out wijst erop dat je al te lang iets doet waar je ongelukkig van wordt en dat je dus onvoldoende voor jezelf zorgt. (…) Tot slot moet datgene waar iemand ongelukkig van wordt, worden vervangen met iets dat ze wél doen met bezieling, passie en emotie. (…) Deze gebieden moeten allemaal in balans zijn.Categorieën:Geen categorie