Eenzaam

Peter Leest, ‘Eenzaam’, https://www.haptotaal.nl/eenzaam/, Haptotaal (bezocht: 8 februari 2018)

Kiezen

Ik had geen respect voor mijzelf. En als ik geen respect voor mijzelf heb, ga ik echt een ander niet naderbij laten komen. En zeker moet ik bij die ander geen spoor ruiken bij die ander dat hij mij zielig vindt. Want het is dan juist respect wat ik zo hard nodig heb. Zelf had ik echt niet de nijging om aan te kloppen, bij wie dan ook. (…) Ik realiseer me dat ik nu in mijn leven de innerlijke rijkdom heb om te kunnen kiezen welk gevoel ik terughaal. Eenzaamheid of geluk. Of misschien wel allebei. Vroeger had ik die vrijheid niet! Waarbij ik zeker weet, dat als ik vanochtend niet het lef had om me eenzaam te voelen zonder er in weg te zakken, ik ook vanmiddag niet zo gelukkig geworden zou zijn.