Seksuele bevordering, naast preventie.

Sabine Meulenbeld, ‘Seksuele bevordering, naast preventie.’, https://www.linkedin.com/pulse/seksuele-bevordering-n%C3%A1%C3%A1st-preventie-sabine-meulenbeld, LinkedIn Pulse (23 februari 2018)

#MeToo Plus

Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over het al dan niet onderzoeken van seksuele intimidatie op de werkvloer. (…) Laten we het hebben over wat wél fijn en welkom is. Waar mannen en vrouwen (zeg maar mensen) werken, is er altijd sprake van seksualiteit omdat we nou eenmaal seksuele wezens zijn. Waarom dat gegeven niet omarmen in plaats van onderdrukken. Dat is pas echt preventie. #MeToo Plus, zeg maar. (…) Hoe mooi zou het zijn als er naast misstanden, die ongetwijfeld gevonden zullen worden, ook een landschap zichtbaar wordt van alle dingen die goed gaan, die we vast willen houden en ontwikkelen. (…) Want vast kunnen houden en ontwikkeling, daar gaat het om. Onszelf, elkaar. En dat we vervolgens ons beleid richten op het nastreven van deze positieve seksuele standaard, in plaats van hoofdzakelijk op alle dingen die mis gaan of mis kunnen gaan op dit gebied.