Pesten van broers en zussen minder onschuldig dan gedacht

Daryl Jie, ‘Pesten van broers en zussen minder onschuldig dan gedacht’, https://www.mijngezondheidsgids.nl/pesten-broers-en-zussen-minder-onschuldig-dan-gedacht/, Mijn Gezondheidsgids, Pulse Media Online (februari 19, 2018)

Mentale problemen

Onderzoekers zijn van mening dat het stelselmatig pesten van een gezinslid het risico verhoogt op psychische aandoeningen als bipolaire stoornis of schizofrenie op latere leeftijd. (…) Tieners die vaker gepest waren bleken het grootste risico te lopen op psychische problemen. Ongeacht of ze alleen gepest waren of dit zelf ook hadden gedaan, was de kans twee tot drie keer groter. (…) Als bleek dat het pesten zowel op school als thuis voorkwam, was het risico zelfs vier keer groter. (…) Het heeft er alle schijn van dat het gebrek aan een goede verstandhouding met broers/zussen op jongere leeftijd de aanleiding is voor mentale problemen op latere leeftijd.