Kwetsbaarheid maakt je een krachtige leider

Jan Quist, ‘Kwetsbaarheid maakt je een krachtige leider’, https://www.linkedin.com/pulse/kwetsbaarheid-maakt-je-een-krachtige-leider-jan-quist/, LinkedIn Pulse (27 februari 2018)

The magic happens

Kwetsbare leiders (…) zijn sterke leiders omdat ze dicht bij zichzelf blijven en hun medewerkers op natuurlijke wijze meenemen in de juiste richting. Ze opereren niet vanuit angst of vanuit controle maar gewoon vanuit hun eigen kracht. (…) De nieuwe generatie vraagt om een leider met uitstekende sociale skills. Een leider die meer bezig is om verbinding te maken met zijn mensen, dan met zichzelf. (…) Voor leiders van nu is niet meer de carrière met doel, maar een vervuld leven. (…) The magic happens als je juist eens iets anders doet dan normaal. (…) Een sfeer creëren van openheid en veiligheid, waarin iedereen alles durft te zeggen. (…) Durf te zeggen dat je zoekende bent en brainstorm samen over de oplossing.