Met emoties overtuig je sneller dan met feiten

MALOU VAN HINTUM, ‘Met emoties overtuig je sneller dan met feiten’, https://blendle.com/i/psychologie-magazine/met-emoties-overtuig-je-sneller-dan-met-feiten/bnl-psychologie-20180614-b92051b12a1?sharer=eyJ2ZXJzaW9uIjoiMSIsInVpZCI6ImxlYW5kZXJ0aWpkaG9mIiwiaXRlbV9pZCI6ImJubC1wc3ljaG9sb2dpZS0yMDE4MDYxNC1iOTIwNTFiMTJhMSJ9, Psychologie Magazine, Blendle.com (14 juni 2018)

Geen interpretaties

Als je mensen effectief wilt beïnvloeden, moet je eerst aansluiting zoeken bij hun emoties. (…) Emotie is informatie die mensen helpt om hun standpunt te bepalen. (…) Onze hersenen reageren op emoties veel directer en sneller dan op rationele informatie. (…) Daar komen geen interpretaties aan te pas, daar is geen tijd voor. (…) Als je wilt dat mensen van standpunt of gedrag veranderen, moet je ze niet het gevoel geven dat je hun opties beperkt, maar juist dat je die uitbreidt. (…) Inspelen op emoties is op zichzelf niet goed of slecht. De morele vraag gaat over de intentie erachter: worden we beduveld of niet.

Zoekbegrippen

Neurowetenschapper Tali Sharot