Wat is slaapschuld en hoe kom je er vanaf?

Reinoud Eleveld, ‘Wat is slaapschuld en hoe kom je er vanaf?’, https://taotraining.nl/wat-is-slaapschuld-en-hoe-kom-je-er-vanaf/, Taotraining (bezocht op 10 juli 2018)

Te weinig slaap

Slaapschuld (…) is een enorme belasting voor de nieren, iets wat tot vermoeidheidsklachten en allerlei andere kwalen kan leiden. Je houdt gewoon geen energie over. De eerste stap die je zet om slaapschuld in te lossen is om meer te slapen. Hoeveel uur slaap heb je nodig om verkwikt wakker te worden? Dit varieert van 5 tot 9 uur per nacht, afhankelijk van conditie, leeftijd en aanleg, maar ligt doorgaans rond de 7 uur – wat meer is dan het natuurlijke slaapvenster van maximaal 6 uur. (…) Mensen met chronische vermoeidheidsklachten hebben gegarandeerd slaapschuld. (…) Veel mensen verwarren slaapschuld met het hebben van een burnout. (…) Slaapschuld is geen energetische uitputting, maar iets dat ontstaat wanneer je lange tijd te weinig slaapt.