Weinig kennis over stuitje zorgt voor veel gezondheidsklachten

Esther Eikelenboom, Channah Durlacher, ‘Weinig kennis over stuitje zorgt voor veel gezondheidsklachten’, https://eenvandaag.avrotros.nl/item/weinig-kennis-over-stuitje-zorgt-voor-veel-gezondheidsklachten/, EenVandaag, avrotros (27 augustus 2018)

Geen benul

Patiënten grijpen vaak naar pijnmedicatie zoals injecties of proberen hun heil te halen in het buitenland. Laatste redmiddel is dat de stuit eraf moet. (…) De medische wereld heeft geen benul. Artsen kijken niet verder. De stuit is een verloren stukje en ze kunnen zich niet voorstellen dat zulke pijnklachten daar vandaan komen. (…) De stuit is een erg complex gebied, omdat er veel zenuwbanen omheen lopen, waardoor er bij een trauma aan het stuitje ook de darmen, zitten, plassen en de hele kwaliteit van leven worden beïnvloed. Het is een onontgonnen medisch gebied. (…) Daarom komen de fysiotherapeuten nu in actie.