Een op de vier jongeren heeft een chronische aandoening

‘Een op de vier jongeren heeft een chronische aandoening’, https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2279572-een-op-de-vier-jongeren-heeft-een-chronische-aandoening.html, NOS (8 april 2019)

Top-5

Tot nu toe waren er altijd alleen maar schattingen, maar wat uit het onderzoek is gekomen, is dat één op de vier jongeren in Nederland een chronische aandoening heeft. (…) Alhoewel de chronische aandoeningen uiteenlopen van ADHD en astma tot reuma en taaislijmziekte, zijn de problemen waar de jongeren tegenaan lopen vaak hetzelfde. (…) Je merkt dat er veel vooroordelen zijn, dat jongeren zich onderschat voelen. Er wordt al snel gedacht dat een bepaalde opleiding of stage te zwaar zal zijn. (…) De top-5 chronische aandoeningen voor jongeren

1. Astma (4,6%)

2. Angst- en stemmingsstoornissen (4,1%)

3. ADHD (3,6%)

4. Buikpijn (2,8%)

5. Eczeem (2,8%)