Muziek motiveert fysiek en sociaal tijdens revalidatie

Marjolein Streur, Peter van Burken (red.), ‘Muziek motiveert fysiek en sociaal tijdens revalidatie’, https://www.psychfysio.nl/muziek-motiveert-fysiek-en-sociaal-tijdens-revalidatie/, Psychfysio opleidingen (bezocht: 11 mei 2019)

Interactie

Het beste effect wordt bereikt als de hartpatiënten de fysieke activiteit zoals aangeboden in het revalidatieprogramma op lange termijn volhouden. Hier ligt een uitdaging. Vaak zijn mensen niet gemotiveerd. (…) De deelnemers aan de studie waren al aan het begin van de studie positief over het luisteren van muziek tijdens oefeningen. De muziek bracht herinneringen boven, mensen gingen meezingen en er was veel interactie met elkaar. Dit laatste kan gezorgd hebben voor meer betrokkenheid bij de groep en de oefeningen, en kan mensen stimuleren om bij de groep te blijven. De mensen gaven aan dat het zowel fysiek als sociaal belangrijk voor ze was om te blijven komen.

Bron

Bowles, L., Curtis, J., Davies, C., Lengerich, A., Bugajski, A. (2019). The effect of music on mood, motivation, and exercise among patients in a cardiac rehabilitation program: A pilot study. Nurs Forum. Feb 25.