Haptotherapie, hechting en dissociatie

Sae, ‘Haptotherapie, hechting en dissociatie’, https://dsmmeisjes.nl/haptotherapie-hechting-en-dissociatie/, dsmmeisjes (26 juni 2019)

Zak aardappelen

Ik wilde haptotherapie doen in de hoop dat dit mij kan helpen om wat meer ‘in mijn lijf’ te komen. Over het algemeen ervaar ik mijn lichaam als een soort zak aardappelen die ik mee moet zeulen; ik leef alleen maar in mijn hoofd. (…) De haptotherapeut geeft ons bevestiging zoals een praattherapeut dat (in mijn ervaring) niet kan. (…) Bij haar mag het er niet alleen zijn met woorden, maar ook met aanraking – en juist dát is waar ik fysiek zo ontzettend naar verlang. (…) Sinds ik ben begonnen met haptotherapie, is de strijd om afstand en nabijheid (…) een stuk minder: een deel van wat ik zo nodig heb, krijg ik nu in haptotherapie.