‘Slechts’ een mentale kwestie

Menno Oosterhoff, ‘Slechts’ een mentale kwestie’, https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/slechts-een-mentale-kwestie-.htm, Medisch Contact (26 augustus 2019)

Mentale kwesties dodelijk

Ik denk dat iedereen die wel eens een paniekaanval heeft gehad je een blauw oog zou willen slaan als je zegt dat het ‘slechts’  een mentale kwestie is. (…) Ik ken genoeg ‘mentale kwesties’ die ernstig lijden en disfunctioneren met zich meebrengen. (…) Een depressie kan een afdaling in de hel betekenen. En mentale kwesties kunnen zelfs dodelijk zijn, zoals anorexia nervosa. Ook bij suïcide is er zeer vaak sprake van ‘mentale kwesties’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. (…) Psychische oorzaken zijn van grote invloed op de manier waarop onze hersenen zich ontwikkelen en zijn lang niet altijd omkeerbaar.

Zoeknaam

Angela Merkel