Technologie ruïneert ons gevoelsleven

Hella Hueck, ‘Technologie ruïneert ons gevoelsleven’, https://fd.nl/ondernemen/1320417/bedrijven-denken-te-weinig-na-over-de-invloed-van-tech-op-ons-gevoelsleven, FD (19 oktober 2019)

Gevoelens sneeuwen onder

We moeten technologie zó ontwerpen dat we het gebruiken op een manier die ons welzijn vergroot. (…) Emoties herkennen staat nog in de kinderschoenen. Wel denken bedrijven er nog te weinig over na wat voor gevolgen technologie heeft voor onze relaties en gevoelsleven. (….) Sociale platforms hebben de manier waarop we communiceren veranderd. En zeker niet altijd ten goede. Twitter heeft bepaald dat het kort moet, in 280 tekens. Woede en extase, emoties met een hoge intensiteit, zijn makkelijk om online op grote schaal te delen. (…) Gevoelens zijn (…) zo’n belangrijk onderdeel van ons, maar op sociale platforms sneeuwen ze onder. (…) Volgens onderzoeksbureau Gartner weten onze apparaten in 2022 meer over onze emoties dan onze eigen familie en vriendenkring. (…) Wie had tien jaar geleden kunnen bedenken dat mensen vaker hun telefoon aanraken dan hun partner?

Zoeknaam

Pamela Pavliscak