In isolatie zijn wij paradoxaal het meest verbonden

Awraham Soetendorp, ‘In isolatie zijn wij paradoxaal het meest verbonden’, https://www.nieuwwij.nl/actueel/in-isolatie-zijn-wij-paradoxaal-het-meest-verbonden/, Stichting Nieuw Wij (23 maart 2020)

Op onszelf teruggeworpen in deze crisis, komen krachten van samenwerking en solidariteit naar boven als nooit te voren. In de ziekenhuizen, in de laboratoria, in de wijken van onze dorpen en steden, voorbij alle grenzen en conflicten. (…) Een ongekende bundelingen van onze verscheiden talenten. In isolatie zijn wij paradoxaal het meest verbonden. Contouren van een moderne misjkan – tabernakel – in de vorm van een waarachtige ‘global village’ worden ondanks alles zichtbaar. (…) ‘Kracht, kracht, mogen wij kracht aan elkaar blijven ontlenen’. (…) Laten we in deze tijd, waarin we ons paradoxaal in isolement juist meer verbonden voelen met elkaar, deze woorden blijven uitspreken.