Het gepest door collega’s gaat gewoon door vanuit huis

Thomas de Man, ‘Het gepest door collega’s gaat gewoon door vanuit huis’, https://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/22/het-pesten-van-collegas-gaat-gewoon-door-vanuit-huis-a4036804, NRC (22 maart 2021)

Naar schatting worden tachtigduizend mensen geregeld gepest op de werkvloer. Thuiswerken heeft dat bepaald niet minder gemaakt: het probleem heeft zich verplaatst naar de digitale werkvloer. (…) Het probleem heeft zich niet alleen verplaatst, er wordt ook meer gepest. (…) Iedereen zit op elkaar, kinderen zijn veel thuis. Plots heeft iedereen gevoelens van frustratie en een kort lontje. Door de anonimiteit online durven mensen ook sneller een grens over te gaan. (…) We hebben het meestal alleen over een dader en een slachtoffer, maar de groep eromheen zorgt dat het pesten in stand wordt gehouden.