Samen op pad maar dan anders

Niki Vanhamel, ‘Samen op pad maar dan anders’, https://www.vaderklap.be/blog/2021/4/6/samen-de-kelder-in-gaan, Vaderklap (6 april 2021)

Na je geboorte heb je ook veel gezocht naar mama hè? Maar ze kwam niet. Ze kon er niet zijn voor jou omdat ze zoveel pijn had. (…) Even later: (…) Dat moet zo verschrikkelijk geweest zijn voor jou. Het spijt me dat je dat hebt moeten meemaken. (…) Was je bang dat je mama niet meer terug zou zien, voelen? Ik ook. Ik ben ook heel bang geweest. Ik dacht echt even dat we haar kwijt waren. (…) Ik ben zo dankbaar dat, na vele sessies bij de geboortetherapeut, er vandaag een grote doorbraak en ontlading was bij onze zoon. Niet eens door rechtstreeks met hem te werken (dat komt nog), maar gewoon doordat mijn partner en ik kei hard met onze eigen (kind)stukken aan de slag zijn. (…) Een mens is niet gemaakt om zoveel spanning op te kroppen. Dat doet iets met je lichaam en wreekt zich vroeg of laat.