Het helpt om woorden te geven aan je verdriet. Daarom is er nu een rouwwoordenboek

Lisanne van Sadelhoff, ‘Het helpt om woorden te geven aan je verdriet. Daarom is er nu een rouwwoordenboek’, https://decorrespondent.nl/12347/het-helpt-om-woorden-te-geven-aan-je-verdriet-daarom-is-er-nu-een-rouwwoordenboek/4575539456268-db7a86bb, De Correspondent (6 mei 2021)

De Nederlandse taal kent ongeveer zestig miljoen woorden en woordvormen. Toch zijn er veel situaties waarin woorden tekort lijken te schieten. (…) Misschien moeten we eerst kijken naar andere woorden om onze rouw uit te drukken. (…) Er zijn tal van recente wetenschappelijke modellen die laten zien dat rouw een doorlopend en eindeloos proces is. (…) Het nadeel van woorden als “gecondoleerd” en uitdrukkingen als “heb je het al een plekje gegeven”, is dat ze zó in de Nederlandse taal ingebakken zitten, dat ze ook heel snel en makkelijk worden gezegd. Dat maakt ze soms leeg en onoprecht.

Zoeknaam

Babet te Winkel