Het Hapsis Huis radio LIVE met Tako Engelfriet

Redactie, ‘Het Hapsis Huis radio LIVE met Tako Engelfriet’, https://hethapsishuis.nl/2021/05/15/hethapsishuisradiolive-hetverdwenenzelf/, Het Hapsis Huis, Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie (15 mei 2021)

Er is weinig aandacht voor. Maar slachtoffers belanden vaak zonder het te beseffen in een soort land van duisternis. Daders hebben maar weinig empathie of geweten, ze houden koste wat kost hun eigen opgeblazen zelfbeeld overeind en misbruiken anderen voor hun eigen behoeften. (….) Slachtoffers ervaren zonder dat ze het snel in de gaten hebben chaos, schaamte, angst en schuld. De authentieke kern van slachtoffers vervaagt langzaam maar zeker onder invloed van alle destructie. (…) Het wordt als een verdwenen zelf onder invloed van destructief gedrag zoals trekken van narcisme en psychopathie worden genoemd.