Wat te doen wanneer je lichaam ‘nee’ zegt?

Juriaan Galavazi, ‘Wat te doen wanneer je lichaam ‘nee’ zegt?’, https://www.inspirerendleven.nl/wat-te-doen-wanneer-je-lichaam-nee-zegt/, Inspirerend leven – Melissa Oltmans, Lisa Ensing – red. (Bezocht op 6 juni 2021)

We zijn (…) getraind om ons hoofd te gebruiken. Aangeleerd dat de wijsheid in ons hoofd zit. Dat we de verbinding met het lichaam geleidelijk steeds meer zijn verloren. Signalen van het lichaam als nachtzweten, hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten, gewrichtsklachten, huidproblemen, hartkloppingen (…) worden resoluut terzijde geschoven als zijnde een belemmering om onze weg te kunnen vervolgen. (…) Je lijf geeft exact aan welke richting je op mag gaan. (…) Het kiezen van het andere pad, namelijk de weg waarin je kiest voor wat werkelijk goed is voor jou, is spannend. Onbekend, onzeker en confronteert je met risico’s.