Luister naar je lijf: opgekropte emoties vinden altijd een weg naar buiten

FRANKE VAN HOEVEN, ‘Luister naar je lijf: opgekropte emoties vinden altijd een weg naar buiten’, https://www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5235806/hoofd-ratio-lichaam-emotie-luisteren, EVA JINEK (12 JUNI 2021)

Het lichaam is in the lead. Zit je lekker in je lijf, dan zit je lekker in je hoofd. (…) Emoties zijn niets anders dan gevoelens die ervaren willen worden. Als je die gaat wegstoppen, omdat het ongemakkelijk voelt, of omdat je hebt geleerd dat je die niet mag uiten, vinden die gevoelens wel een andere weg naar buiten. Onderdrukte emoties kunnen dus leiden tot fysieke klachten. (…) Het woord emotie komt van emovere, letterlijk: ergens uit bewegen. Emotie hoeft alleen maar beleefd te worden, een weg naar buiten te vinden.

Zoeknamen

Robin Bhaggan

Fiona Kloosterman

Bessel van der Kolk

Inge Kroese

Lisette Thooft

Francoise Verhoef-Van Sliedrecht