Angststoornis blijkt hardnekkiger dan gedacht

Redactie, ‘Angststoornis blijkt hardnekkiger dan gedacht’, https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/bericht/angststoornis-blijkt-hardnekkiger-dan-gedacht, Trimbos instituut (16 juni 2021)

Het ziekteverloop van een angststoornis ziet er minder gunstig uit dan men tot nu toe dacht. Eén op de vijf volwassenen met een angststoornis laat een ongunstig ziekteverloop zien. (…) Een blijvende angststoornis tijdens de hele onderzoeksperiode was geassocieerd met het niet met een partner wonen, hoge scores van emotionele instabiliteit, het hebben meegemaakt van meerdere negatieve levensgebeurtenissen, slechter psychisch functioneren, zoals bijvoorbeeld minder sociale contacten of moeite met de rol in het gezin vervullen, en een ernstigere angststoornis bij aanvang van de studie. Voor terugval werden vergelijkbare risico-indicatoren gevonden.