Het Hapsis Huis radio LIVE over het verdwenen zelf met Tako Engelfriet

Slachtoffers belanden vaak zonder het te beseffen in een soort land van duisternis. Daders hebben maar weinig empathie of geweten, ze houden koste wat kost hun eigen opgeblazen zelfbeeld overeind en misbruiken anderen voor hun eigen behoeften.

Zij zijn de destructieven onder ons. Ze wisselen bijvoorbeeld een leuke avond af met kleinerende opmerkingen, leugens doen ze af met een charmante ontkenning of ze laten, als je een grapje maakt, een stilte volgen.

Slachtoffers ervaren zonder dat ze het snel in de gaten hebben chaos, schaamte, angst en schuld. De authentieke kern van slachtoffers vervaagt langzaam maar zeker onder invloed van alle destructie.

Het wordt als een verdwenen zelf onder invloed van destructief gedrag zoals trekken van narcisme en psychopathie worden genoemd. Een gesprek met voorzitter Tako Engelfriet van Stichting het Verdwenen Zelf.

Uitzending live van 30 juni 2021.