Zwangere vrouw loopt bij besmetting zelfde risico als oudere met overgewicht

Redactie, ‘Zwangere vrouw loopt bij besmetting zelfde risico als oudere met overgewicht’, https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2389997-zwangere-vrouw-loopt-bij-besmetting-zelfde-risico-als-oudere-met-overgewicht, Nieuwsuur, NPO (18 juli 2021)

Is vaccineren voor zwangere vrouwen veilig of niet? Ja, zeggen wetenschappers nu. Maar de boodschap vanuit de overheid veranderde steeds. (…) Er werden zelfs zwangeren bij priklocaties weggestuurd. (…) Het coronavaccin heeft geen gevolgen voor de vruchtbaarheid van mannen of vrouwen. We zien niet méér miskramen bij gevaccineerden. (…) Als je corona krijgt aan het eind van je zwangerschap, loop je het risico op ernstige complicaties doordat je al zo’n grote buik hebt en je middenrif al zo hoog staat. Je afweer is minder goed en de restcapaciteit van je longen is kleiner.