Langzaam doen als een techniek bij stress

Lorette (red.), ‘Alsof mama slaapt – ‘langzaam doen als een techniek bij stress’, https://www.psychosenet.nl/alsof-mama-slaapt-langzaam-doen-als-een-techniek-bij-stress/, PsychoseNet (24 juli 2021)

Je zou het een concentratieoefening kunnen noemen die ik heel intuïtief begon vorm te geven. Langzaam, langzamer, langzaamst. (…) Voorheen liep ik voornamelijk vrij snel als ik wandelde. Maar het enige mogelijke rondje was al snel gemaakt. Dus begon ik, omdat ik toch graag buiten wilde zijn, heel langzaam te lopen. Te vertragen. Bijna zo rustig dat je niet meer kon zien dat ik bewoog. Ik zette mijn voet neer. Hield stil. Schoof de ene na de andere voet over de aarde. Gleed over een kiezel en wat vochtig gras. Een blaadje brak onder de punt van mijn sneaker. En ik zette mijn voet weer neer om stil te staan.