Langzaam bij mezelf

Peter, red., ‘Langzaam bij mezelf’, https://verdwenenzelf.org/2021/08/19/langzaam-bij-mezelf/, Het Verdwenen Zelf (19 augustus 2021)

Op de hogere schoolbanken moest ik ineens presteren en ging het de eerste drie jaar moeizaam. Maar wat belangrijker was, ik had natuurlijk ook mijn relationele avonturen, maar die eindigden op een of andere reden altijd in pijn en mislukking. Ik zag zo mijn leeftijdsgenoten over de jaren heen hun relaties bestendigen, mooie kindertjes krijgen, succes in hun carrière etc. En bij mij lukte dat allemaal niet. (…) Ik hoop dat de pijn in mijn solar plexus nog weg gaat (of dat ik vind waar het over gaat), maar er is wel iets fundamenteels wat ik anders ervaar: ik hoef zeker niet onder te doen voor anderen. Ik moet of wil hen ook niet overtuigen van het een of ander, heb mijn eigen kwaliteiten en talenten en vooral ik kan het wel zelf redden.