Een zwaar verlies zal altijd bij je blijven

Sarah Sitanala, ‘Het is een mythe dat je na een jaar klaar bent met rouwen. Een zwaar verlies zal altijd bij je blijven’, https://www.ad.nl/gezond/het-is-een-mythe-dat-je-na-een-jaar-klaar-bent-met-rouwen-een-zwaar-verlies-zal-altijd-bij-je-blijven-br~a9d93689/, AD, DPG Media B.V. (06-08-21)

Het is een mythe dat je na een jaar wel klaar bent met rouwen. (…) Uitstel van rouw is geen ramp, zolang je geen dingen doet die slecht voor je zijn. (…) Ook rouwt iedereen op een andere manier. (…) Dikwijls kun je (…) aan iemands lichaam zien dat iets niet in orde is. Denk aan het stokken van de ademhaling, het verstrakken van het lijf of geen oogcontact meer maken. Dan kunnen lichaamsgerichte benaderingen als ademhalingstechnieken, haptotherapie maar ook sporten iemand helpen.