Leer getraumatiseerde kinderen weer te voelen en ander gedrag uit te proberen

Ditty Eimers, ‘Leer getraumatiseerde kinderen weer te voelen en ander gedrag uit te proberen’, https://www.augeomagazine.nl/jeugdzorgspecial-werken-aan-veiligheid-in-gezinnen/interview-roland-verdouw, Augeo magazine, Augeo (bezocht op 30 september 2021)

De therapie die getraumatiseerde kinderen en hun ouders krijgen, heeft lang niet altijd effect’, zegt kinderpsychiater Roland Verdouw. (…) De meeste getraumatiseerde kinderen hebben een combinatie van stress- en emotieregulatieproblemen. (…) Herstel zit ‘m niet in dat uurtje therapie per week. Zorgen dat een kind zich gezien en gesteund voelt, en dat het gezonde, veilige relaties aan kan gaan, is waar het om draait. Dat vergroot de veerkracht en vormt een emotionele buffer tegen narigheid. (…) Met het lijf aan de slag gaan werkt beter dan cognitieve therapie: dat geldt zowel voor getraumatiseerde kinderen als voor volwassenen.