10 verrassende feiten over wandelen

Wyke Potjer, ’10 verrassende feiten over wandelen’, https://www.hetkanwel.nl/10-feiten-over-wandelen/, hetkanWEL (9 oktober 2021)

Met een dagelijkse wandeling van 30 minuten kan je je botten versterken, je lichaamsvet verminderen en je uithoudingsvermogen en spierkracht vergroten. Maar wist je dat je met wandelen ook creatiever wordt, je concentratie verhoogt en je stress verlaagt? (…) Wandelen ter ontspanning werd pas aan het einde van de 18e eeuw een beetje populair. (…) Pas in de 19e eeuw begon men de gezondheidsvoordelen in te zien van wandelen. (…) Uit verschillende studies blijkt toch dat de natuur tijdens het wandelen een toegevoegde waarde heeft. (…) Door het positieve effect op je zenuwstel, voel je -naast minder stress en angst- ook minder woede en vijandigheid.