Je weerstand tegen je emoties onderdrukt je immuunsysteem

Juriaan Galavazi, ‘Je weerstand tegen je emoties onderdrukt je immuunsysteem’, https://www.inspirerendleven.nl/dokter-juriaan-je-weerstand-tegen-je-emoties-onderdrukt-je-immuunsysteem/, Inspirerend Leven, Melissa Oltmans, Lisa Ensing red. (bezocht op 24 oktober 2021)

Wat is het tegengestelde van liefde? Het eerste dat wellicht in je opkomt is “haat” of “boosheid”. Maar wat dacht je van “weerstand”? (…) Het onderdrukken van je angst, boosheid, verdriet, frustratie… Het onderdrukken van deze emoties kan uiteindelijk leiden tot onderdrukking van je immuunsysteem. (…) Een korte periode van spanning kan het lichaam aan. (…) Maar wanneer dit langere tijd aanhoudt dan gaat het tegen je werken: hoge bloeddruk, hartkloppingen, spierklachten, verminderde werking van je immuunsysteem.