Vrouwen zijn helemaal niet emotioneler dan mannen

Vivian Lammerse, ‘Onderzoek bewijst: vrouwen zijn helemaal niet emotioneler dan mannen’, https://scientias.nl/onderzoek-bewijst-vrouwen-zijn-helemaal-niet-emotioneler-dan-mannen/, Scientias (28 oktober 2021)

Volgens onderzoekers in een nieuwe studie ligt het er maar net aan hoe bepaalde gevoelens worden geïnterpreteerd. Zo worden sommige gevoelens – denk aan enthousiasme, nervositeit of kracht – vaak verschillend tussen de twee geslachten opgevat. (…) Een man wiens emoties fluctueren tijdens een sportwedstrijd word bijvoorbeeld eerder beschreven als ‘gepassioneerd’, terwijl een vrouw wiens emoties veranderen als gevolg van een gebeurtenis – zelfs als deze wordt uitgelokt – vaak irrationeel wordt genoemd.

Bronmateriaal

“Men, women ride the same emotional roller coaster” – University of Michigan