Postpartum depressie: ‘De angst om wat te missen en corona helpen niet mee’

Redactie, ‘Postpartum depressie: ‘De angst om wat te missen en corona helpen niet mee’, https://www-nu-nl.cdn.ampproject.org/c/s/www.nu.nl/kind-gezin/6164754/postpartum-depressie-de-angst-om-wat-te-missen-en-corona-helpen-niet-mee.amp, Nu.nl, DPG Media Digital B.V. (30-10-21)

Sinds er isolerende maatregelen vanwege de coronapandemie zijn, is de kans dat moeders ermee te maken krijgen alleen maar groter. (…) ‘Er was bijna geen sprake van gevoel naar mijn kind, hoewel ik wel wist dat ik van haar hield. Dat gebrek aan gevoel van hechting was bij mij een belangrijk symptoom’. (…) Kraamverzorgsters kunnen extra streng zijn met kraambezoek, wat ervoor kan zorgen dat een vrouw zich nóg eenzamer voelt. (…) Je lijdt ook veel verliezen met een baby, en als je dat niet mag voelen of kan bespreken, dan maak je de depressieve gevoelens alleen maar groter.