Waarom de conditietrainer dansles geeft aan het Nederlands elftal

Enzo van Steenbergen, ‘Waarom de conditietrainer dansles geeft aan het Nederlands elftal’, https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/30/waarom-de-conditietrainer-dansles-geeft-aan-het-nederlands-elftal-a4067435, NRC (30 november 2021)

We zijn zo weinig buiten dat we de grenzen van ons lichaam niet meer opzoeken. (…) Wie klimt er nog in bomen, wie haalt er nog een bal van het dak, wie springt er over een sloot? Bij het spelen val je, en dan ‘leert’ je lichaam hoe dat moet. (…) Slecht bewegen begint ook de topsport te bedreigen, stelden vier sportbonden (hockey, tennis, volleybal en zwemmen) onlangs tegenover de NOS, terwijl schaatscoach Jac Orie in De Telegraaf „de noodklok” luidde over de achteruitgang van motorische vaardigheden bij de jeugd – het leidde tot Tweede Kamervragen van VVD en SP over bewegingsonderwijs. (…) Zogenoemde ‘brede motorische ontwikkeling’ zorgt ervoor dat mensen langer blijven sporten, dat ze minder blessures en minder overgewicht krijgen.