Huid-op-huidcontact bevordert langere duur borstvoeding

Redactie, ‘Huid-op-huidcontact bevordert langere duur borstvoeding’, https://www.vakbladvroeg.nl/huid-op-huidcontact-bevordert-langere-duur-borstvoeding/, Vakblad Vroeg, DG Communicatie (6 december 2021)

Van huid-op-huidcontact met je baby is al langer bekend dat het een vlottere hechting bevordert. Ook zorgt het voor meer rust en minder stress bij moeder en kind. Nieuw is dat dit contact kan zorgen voor een langere borstvoedingsduur tijdens het eerste levensjaar. De moeders die meededen aan het onderzoek gaven dagelijks minstens een uur ononderbroken huid-op-huidcontact. Zij gaven in het eerste levensjaar ruim een maand langer exclusieve borstvoeding, dus niet aangevuld met flesvoeding of vaste voeding. In totaal hadden zij een totale borstvoedingsduur van ruim twee maanden langer. (…) Hoe meer huid-op-huidcontact met je baby, hoe meer oxytocine (…) waardoor de borstvoeding makkelijker op gang komt.

Zoeknaam

Kelly Cooijmans