Driftig of juist apathisch? Zo krijg je een kind in balans

Redactie, ‘Driftig of juist apathisch? Zo krijg je een kind in balans’, https://www.nu.nl/kind-gezin/6174971/driftig-of-juist-apathisch-zo-krijg-je-een-kind-in-balans.html, Nu.nl (01-01-22)

Te veel prikkels kan resulteren in een overgestimuleerd kind, en te weinig prikkels in onderstimulatie. Hoe vind je een balans? (…) Niet alleen de cognitieve prikkels zijn van belang. (…) Overstimulering is eigenlijk wel altijd een probleem voor een kind. Dat veroorzaakt namelijk een gevoel van onmacht bij een kind, dat het niet zelf kan oplossen. (…) Het verschil tussen onder- en overstimulering is (…) op het eerste gezicht moeilijk te zien, want in beide gevallen kunnen kinderen juist erg driftig of vervelend worden, óf juist helemaal in zichzelf kruipen.