Hechtingsstijl, fibromyalgie en fysiotherapie

Peter van Burken, ‘Hechtingsstijl, fibromyalgie en fysiotherapie’, https://www.psychfysio.nl/hechtingsstijl-en-fibromyalgie/, Psychfysio Opleidingen (bezocht op 11 februari 2022)

Depressie is significant gecorreleerd met een slechtere kwaliteit van leven. De patiënten met een veilige hechtingstijl hadden minder depressieve symptomen dan de patiënten met een onveilige hechtingstijl. Ook blijken fibromyalgie patiënten met een veilige hechtingstijl een hoge kwaliteit van leven te hebben (fysiek, psychologisch, sociaal en maatschappelijk). (…) Naar mijn mening is de tijd rijp dat de fysiotherapeut leert kijken voorbij de meer oppervlakkige cognitieve en gedragsmatige aspecten van het gezondheidsprobleem, naar de diepere realiteit die daar vaak achter schuilgaat.

Bron

Sechi, C., Lucarelli, L., & Vismara, L. (2021). Depressive Symptoms and Quality of Life in a Sample of Italian Women with a Diagnosis of Fibromyalgia: The Role of Attachment Styles. Depress Res Treat, 2021, 5529032. doi:10.1155/2021/5529032