Ook topcoaches hebben stress, maar ze hebben niet het idee dat die veel invloed heeft

Willem-Paul Wiertz, ‘Ook topcoaches hebben stress, maar ze hebben niet het idee dat die veel invloed heeft’, https://www.topsporttopics.nl/sportwetenschap/samenvatting/ook-topcoaches-hebben-stress-maar-ze-hebben-niet-het-idee-dat-die-veel-invloed-heeft/, Topsport Topics, Kenniscentrum Sport & Bewegen (15-02-2022)

Veerkracht lijkt de coaches (…) te beschermen tegen psychische problemen. Dit is in lijn met bevindingen uit andere onderzoeken bij sporters, in geüniformeerde beroepen en in podiumkunsten, waarin (vaak onder druk) uitzonderlijke prestaties geleverd moeten worden.

Bron

Kegelaers J, Wylleman P, Van Bree INA, Wessels F, Oudejans RRD. Mental health in elite-level coaches: prevalence rates and associated impact of coach stressors and psychological resilience. Int Sport Coaching J. 2021; 8: 338-347.