Hoe vind je als leider je eigen authentieke stijl?

Karlien Vanderheyden, ‘Hoe vind je als leider je eigen authentieke stijl?’, https://mtsprout.nl/management-leiderschap/hoe-vind-je-als-leider-je-eigen-authentieke-stijl, MT/Sprout (03-04-2022)

Authentiek zijn betekent dat er een gezonde afstemming is tussen jouw eigen waarden en overtuigingen en jouw externe gedrag. (…) Organisaties waarin mensen authentiek zijn, hebben meestal meer betrokken en gemotiveerde medewerkers. (…) Authenticiteit gaat zelden uitsluitend over ons en gaat vaak over anderen: de mensen om ons heen. Sommige mensen gebruiken ‘Dit is wie ik ben’ als excuus voor bepaald gedrag. Authenticiteit zonder empathie creëert egoïsme. (…) We denken vaak dat mensen ons automatisch vertrouwen wanneer we authenticiteit tonen. Dat is niet het geval.