Adequate beoordeling van long COVID

Drs. Marit C. van Boreen, Dr. Jerry Spanjer, Moniek van Zitteren, ‘Adequate beoordeling van long COVID’, https://www.tbv-online.nl/magazine-artikelen/adequate-beoordeling-van-long-covid/, TBV, Bohn Stafleu van Loghum, Springer Nature (22 FEB 2022)

De (grote) toestroom aan sociaal-medische beoordelingen van long-covidpatiënten komt nu op gang. (…) De sociaal-medische beoordeling voor long covid zal (…) een dynamisch proces gaan vormen waarbij opgevulde kennishiaten aanleiding kunnen zijn voor het bijstellen van de huidige visie. (…) Long covid is niet het eerste en zal vast niet het laatste ziektebeeld zijn wat zich presenteert met moeilijk objectiveerbare klachten. Daarom is het wenselijk om een algemene richtlijn te ontwikkelen die houvast biedt voor dergelijke ziektebeelden.